Home
 
Het bouwen van zijspannen is een vak apart en wordt dan ook alleen gedaan door echte liefhebbers. Mensen die zich verdiepen in de constructie en de techniek van “het derde wiel” en een zijspan deskundig aan een motorfiets kunnen monteren.

Lak Sidecars is zo’n bedrijf waar ze enthousiast zijspannen bouwen, monteren én rijden. Daarbij beperken ze zich tot slechts één merk: Harley-Davidson®

Sinds 1983 bouwt Lak Sidecars als enige in Europa zijspannen naar model van de Harley-Davidson® zijspannen. Degelijk en betrouwbaar volgens beproeft model. Alleen daar waar de constructie te wensen overlaat worden verbeteringen toegepast, verder worden alle fabrieksspecificaties gevolgd.

Het aanbouwen van een zijspan doe je niet zomaar. De meeste motordealers hebben onvoldoende kennis van zijspannen en de goede dealer zal u doorverwijzen naar de gespecialiseerde bedrijven. Met een verkeerd gemonteerd zijspan gaat de lol er snel af en er is nauwelijks mee te sturen, met alle nare gevolgen vandien.

Zijspanrijden is eenvoudig te leren, maar zorg in het begin altijd voor voldoende gewicht in de bak en sla de adviezen van zijspanspecialisten niet in de wind. Er zijn ook goede rijscholen.

Als je het eenmaal onder de knie hebt dan is het gewoon BIG FUN!